Servicii

Plaja noastră de servicii de proiectare acoperă proiecte pentru conducte de transport a hidrocarburilor noi, precum și proiectarea și executarea lucrărilor de intervenţii care constau în înlocuirea, modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea, transformarea, consolidarea sau repararea și punerea în siguranta a conductelor existente. Mult mai mult, avem expertiza în proiectarea şi efectuarea operaţiilor de cuplare, interconectare si racordare a conductelor noi sau existente.

Proiectele noastre sunt definite de şase etape:

1

Investigarea terenului

care constă în realizarea studiilor topografice, studiilor geotehnice, studiilor hidraulice, studiilor geofizice, fotogrametriei sau investigațiilor georadar.

2

Colectarea de date

implică obtinerea documentelor din surse deschise şi autorizate, mentinerea corespondentei cu autorităţile, mentinerea corespondentei cu deținătorii reţelelor, colectarea datelor din teren, de la surse umane, precum şi alte mijloace şi metode identificate conform specificului investiţiei şi a proiectului.

3

Proiectarea soluţiei tehnice preliminare

constă în identificarea şi implementarea grafică a unei soluții tehnice adecvate terenului supus studiului şi eficientă din punct de vedere economic, cu respectarea tuturor cerintelor clientului, a normativelor din domeniu şi a legislației în vigoare.

4

Avizare

o etapă care include obţinerea certificatului de urbanism, a avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor necesare obținerii autorizaţiei de construire.

5

Implementarea conditiilor tehnice în proiectul tehnic final si elaborarea DTAC

proiectarea solutiei tehnice finale constă în adaptarea solutiei tehnice preliminare la conditiile impuse de către avizatori, elaborarea proiectului tehnic şi documentației tehnice penttru obtinerea autorizaţiei de construire.

6

Obţinerea autorizatiei de construire

Servicii de proiectare.

Servicii de consultanţă.

Inginerie mecanică în domeniul transportului de hidrocarburi

Inginerie construcții hidrotehnice

Inginerie de îmbunătățiri funiciare

Investigaţii geofizice.

Investigațiile presupun utilizarea unor tehnici care, prin aplicarea de metode fizice asupra suprafeței solului, pun în evidenţă informații cu privire la caracteristicile subsolului.

Se realizează investigații cu cel puţin două metode geofizice în lungul traseului proiectat pentru forajul orizontal dirijat. Alegerea metodelor geofizice utilizate trebuie să fie relevantă pentru caracteristicile terenului investigat. Investigațiile geofizice vor acoperi cea mai mare parte a traseului proiectat, excepție făcând doar zonele fără posibilitate de acces. Este încurajată inovaţia şi utilizarea tehnologiei de ultimă oră pentru limitarea pe cât posibil a zonelor neacoperite de investigații geofizice. Aceste investigaţii se pot realiza prin mai multe metode

imagine

Metoda geoelectrică electromagnetică

  • se vor utiliza metodele electromagnetice tranziente (in spectru de frecven a TEM, TDEM, FTEM.
  • se va utiliza pentru eviden ierea caracteristicilor forma iunilor pe intervalul de adâncime 20 - 200m.
  • se vor realiza sec iuni de rezistivitate reala.
  • se vor realiza interpretări preliminare directe ale sec iunilor de rezistivitate reală.
imagine

Metoda geoelectrică în curent continuu

  • se vor utiliza metodele Sondajului Electric Vertical (SEV) sau cea a Tomografiei Electrice de Rezistivitate (ERT).
  • se va utiliza pentru evidenţierea caracteristicilor formatiunilor pe intervalul de adâncime 0 - 20 m.
  • se vor realiza sectiuni de rezistivitate aparentă şi de rezistivitate reală.
  • se vor realiza interpretări preliminare directe ale secţiunilor de rezistivitate reală.
imagine

Metoda geomagnetică

  • se va utiliza pentru identificarea utilităţilor sau obiectelor metalice îngropate pe zonele de construire ale platformelor forajului orizontal dirijat.
  • se poate utiliza pentru evidenţierea de elemente tectonice sau alte elemente antropice infrastructura), cu precădere în zonele unde accesul nu este posibil cu alte metode de investigare.
  • penetrare dinamică sau statică
  • se va realiza astfel încât fiecare formatiune din aria de interes a forajului orizontal dirijat să fie caracterizată.
  • această metodă nu se va aplica în rocile consolidate în momentul în care se ajunge la refuz.
  • investigaţiile se vor amplasa la distante nu mai mari de 2 m față de forajele geotehnice.

Metoda georadar

Se va utiliza pentru identificarea utilităţilor sau obiectelor metalice îngropate pe zonele de construire ale platformelor forajului orizontal dirijat, atunci când acestea sunt poziționate în zone urbane sau industriale.

imagine

Metoda seismică

  • se va utiliza în scopul evidenţierii structurii subsolului din punct de vedere al stratificaţiei şi al elementelor tectonice.
  • se va utiliza metoda seismică de reflexie 2D de mare rezolutie.
  • un profil seismic se va înregistra cu cel puţin 50 de canale seismice active pentru fiecare generare.
  • distanta dintre receptoarele seismice nu va fi mai mare de 2 m, cu exceptia situatiilor exceptionale când adâncimea de investigare depăşeşte 80 m.
  • sursa seismică acceptată pentru intervale de adâncime 0 - 20 m (ciocan de cel puțin 10 kg, căderea accelerată a unei greutăți, căderea gravitaţională a unei greutăţi de cel puţin 50 kg, vibrator seismic, încărcătură explozivă în gaură de sondă).
  • sursa seismică acceptată pentru intervale de adâncime 20 - 100 m (căderea accelerată a unei greutăți, căderea gravitaţională a unei greutăți de cel puţin 100 kg, vibrator seismic, încărcătură explozivă în gaură de sondă).
  • ursa seismică acceptată pentru intervale de adâncime 100 - 200 m (căderea gravitaţională a unei greutăţi de cel puţin 300 kg, vibrator seismic, încărcătură explozivă în gaură de sondă).
  • se vor realiza secțiuni seismice de adâncime migrate.
  • se vor realiza interpretări preliminare ale secțiunilor seismice de adâncime prin corelarea cu forajele existente.
  • datele se vor prelucra şi cu metodele seismicii de refracţie şi MASW (Multichannel Analysis of Surface Waves) pentru extragerea vitezelor de propagare ale undelor P şi S. Vitezele de propagare ale undelor S se pot obţine şi direct dacă se utilizează receptoare seismice 3C.

Inginerie geodezică

Inginerie geotehnică

Copyright © 2023 Atanasiu&Skills